Vyčarovali sme americké Vianoce

POZVANKA_DEGUSTACNY VECER_A5:Layout 1

Koncom novembra minulého roka sme v priestoroch reštaurácie Vinum Galeria Bozen v Pezinku usporiadali degustačný večer spojený s ochutnávkou vín z rodinného vinárstva Petra Matyšáka. Šéfkuchár Tibor Samaranský so svojim tímom pripravili pre hostí slovensko – americké menu, zložené z predjedla, polievky, medzichodu, dvoch hlavných jedál a dezertu. Hostia si tak pochutili napríklad na šošovicovej polievke so slivkami, pomaly pečenom moriakovi na masle so smotanovým demi glace a trilógiou zemiakového pyré. Chuťové poháriky osladil brusnicovo – mandľový koláč. Po medzichode „Ihla v kope mäsa“, ktorú hostia hľadali spolu s Martinom Krasňanským (sous –chef) reštaurácie, nasledoval druhý chod. V rámci neho sa podávala Thylapia v lístkovom kabátiku na omáčke zo sušených paradajok a bazalky so smotanovo – zemiakovým gratinom. Vyvrcholením degustačnej časti bol live cooking show majstrov cukrárov – otca a syna Baniarovcov.

K fantastickému jedlu patrí vynikajúce víno a o tom, ako sa dá snúbiť vianočné menu s vínami najvyššej rady Prestige, rozprával hosťom Peter Matyšák.

Slovensko – americkému večeru večeru dodal šarm a vtip aj perfektný gurmán Justin Topoľský, ktorý hostí sprevádzal počas celého večera.